Polityka prywatności

Polityka prywatności strony rankinguefa.pl

  1. Administratorem danych osobowych zbieranych na stronie jest niżej podpisany. Kontakt: sikorski[at]rankinguefa.pl
  2. Zamieszczenie komentarza na stronie i zaakceptowanie polityki prywatności serwisu wiąże się ze zbieraniem i przetwarzaniem danych podanych w formularzu, jak również adresu IP użytkownika i danych o użytej przeglądarce internetowej w celu wykrywania spamu.
  3. Dane osobowe przetwarzane są także w związku z użyciem formularza kontaktowego.
  4. Dane osobowe są przetwarzane w celu mierzenia ruchu na stronie (więcej w punkcie 9) oraz administracji treści dodanych komentarzy.
  5. Po pozostawieniu komentarza na stronie można zapisać swoją nazwę użytkownika, adres e-mail i stronę internetową w ciasteczkach. Jest to rozwiązanie w celu poprawienia wygody użytkownika, aby nie musiał uzupełniać tych danych jeszcze raz przy ponownym dodawaniu komentarza. Ciasteczka te zapisane będą przez jeden rok.
  6. Wpisy na tej stronie mogą zawierać treści pobrane z innych serwisów (np. filmy, zdjęcia, inne wpisy, elementy Twittera czy Facebooka). Przeglądanie tych treści na tej stronie działa w taki sposób, jakby użytkownik przeglądał je na ich stronach źródłowych. Te strony mogą zbierać dane o użytkowniku, stosować ciasteczka oraz dodatkowe narzędzia śledzenia użytkownika, jak i monitorować jego interakcje w związku z tą treścią, jeżeli posiada się konto na stronie źródłowej i jest się tam zalogowanym.
  7. Pozostawienie komentarza na stronie sprawia, że dane zostają zachowane na czas nieokreślony. Pozwala to na pojawianie się kolejnych komentarzy automatycznie bez konieczności ich moderacji.
  8. W przypadku pozostawienia komentarza na stronie (lub posiadania konta – na razie nie dotyczy), użytkownik może wnioskować o otrzymanie pliku z jego danymi osobistymi przechowywanymi na stronie, w tym wszelkie dane, które sam podał. Użytkownik może też wnioskować o trwałe usunięcie przechowywanych danych. Nie obejmuje to danych, które administrator jest zobowiązany przechowywać w celach bezpieczeństwa, administracyjnych lub prawnych.
  9. Komentarze użytkowników mogą być sprawdzone przez automatyczne wykrywacze spamu.
  10. Strona podlega analizie ruchu przez Google Analytics. Polityka prywatności Google | zastosowana wtyczka
  11. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości w przetwarzaniu danych osobowych na stronie, użytkownikowi przysługuje możliwości wniesienia skargi do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (GIODO).

Jan Sikorski